Help

De Kennisbank is een collectie van antwoorden op vaak gestelde vragen Directadmin: 1. Beginnen

Oplossing

1.1 Registreer een domeinnaam

Domeinen zijn een unieke manier om u zelf op Internet te identificeren. Er zijn twee delen aan een domein: de naam en de extensie. De naam is de beschrijving van uzelf of uw site (bijvoorbeeld, de naam "mijndomein" in mijndomein.com). De extensie vertegenwoordigt de domeincategorie. Bijvoorbeeld, de .com uitbreiding betekent "commercial," .net betekent "network", en zo verder. Er zijn vele beschikbare extensies: .biz (zaken), .info (middel sites), .us (Amerikaanse sites), .ca (Canadese sites), om er maar een paar te noemen. "www" wordt automatisch ingevoerd door de webserver die uw site host maar is geen deel van de domein naam. 

 

U kunt de domein naam niet gebruiken totdat u het registreert. U kunt geen domein naam registreren als deze al is geregistreerd door iemand anders. Het registratieproces is vrij eenvoudig: 

1.   Verzin een domein naam en extensie. 

2.   Registreer deze vervolgens bij Knippin ict.

 

1.2 Bewerk HTML

HTML, of HyperText Markup Language, is de taal die webbrowsers vertelt hoe ze een pagina kunnen tonen. Bijvoorbeeld, naar <b>bold</b> text in HTML, zult u starten met de <b> markering en eindigen met </b>. Alles tussen deze markeringen zal dikgedrukt zijn (de bezoekers zullen geen < b></b > zien). Wanneer iemand www.yourdomain.com bezoekt, hebben zij eigenlijk toegang tot de index.html file in uw hoofd website map. 

Editing van HTML vereist software die specifiek voor deze taak wordt ontworpen. De voorbeelden omvatten Microsoft FrontPage, HotDog Professional, and Macromedia Dreamweaver.  Er zijn ook shareware en freeware HTML editors verkrijgbaar bij populaire download sites zoals download.com.   

Zelfs de beste HTML editors software kan verwarrend zijn voor beginners. Als u onder deze categorie valt, stellen wij voor om gebruik te maken van een online site bouwer/HTML generator. Kennis van HTML is niet vereist-- de online site bouwers stellen u vragen en vormen dan een website die op die informatie wordt gebaseerd. Sommige site bouwers staan u toe om de site te controleren, plaatjes in te voegen, scripts, e.d. op te nemen. De meeste site bouwers zijn gratis, maar de meer ervaren bouwers kunnen een toegangsprijs berekenen. Sommige gratis site bouwers bevatten:  http://www.uweb.ucsb.edu/generator/basic.php  http://www.3zweb.com/free/index2.htm  http://www.searchbliss.com/free_web_tools_html.htm  http://www.applelinks.com/tools/webpage.shtml 

 

 

1.3 Inloggen

Eerst klikt u op "Message System" rechtsboven. Belangrijke berichten over uw account worden via het berichten systeem aan u verzonden, zodat wij u adviseren om uw email adres in te voeren aan de onderkant van het scherm en uw checkbox aan te vinken. Als u dit doet zal het control panel u hier óók een email sturen wanneer er een belangrijk bericht binnenkomt. 

   

 

Ten tweede keert u terug naar het hoofdmenu en klikt u op "Statistics / Logs". Ongeveer halverwege onderaan het scherm zal er een tekstvakje zijn om uw e-mail adres in te voeren. Bevestig dat het e-mail adres in het tekstvakje correct is. Zo niet, verander het en klik op "Save". Het is belangrijk om een geldig e-mail adres in te voeren, omdat het control panel u een e-mail zal sturen wanneer uw account op het punt staat om over de bandbreedte limiet te gaan. 

 

 

                 

1.4 Wachtwoord wijzigen

Om uw control panel wachtwoord te veranderen, klikt u op 'PASSWORD' boven in het scherm. U voert uw huidige wachtwoord in en daarna tweemaal uw nieuwe wachtwoord. Klik "Submit" om te bevestigen en daarna “save”. Het control panel zal uw wachtwoord weigeren als het te kort is of ongeldige karakters bevat.

 

Belangrijke notitie: Deze eigenschap verandert alleen het wachtwoord van uw klanten login en control panel paswoord. Andere e-mail accounts, databases, FTP accounts, etc. Zullen niet worden beïnvloed door deze wachtwoord verandering.

 

1.5 Uitloggen

Om uit te loggen klikt u op de logout knop. U zult een scherm zien waarin wordt bevestigd dat u zich hebt uitgelogd.

 

Belangrijke notitie: Veel browsers houden uw control panel gegevens vast in het tijdelijke geheugen van desbetreffende brwoser, zelfs nog nadat u zich heeft uitgelogd. Als u niet enige bent die uw computer gebruikt, zorg er dan voor dat u alle actieve browserschermen sluit voor u uw werkstation verlaat. Dit zal het tijdelijke browser geheugen legen en zal het verder onmogelijk maken om weer in het control panel in te loggen, zonder eerst opnieuw aan te melden. 

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee

 
Powered by Help Desk Software HESK, in partnership with SysAid Technologies