Help

De Kennisbank is een collectie van antwoorden op vaak gestelde vragen

E-mail instellen in Outlook 2010 – Directadmin & cPanel – IMAP

Oplossing

Deze instellingen zijn van toepassing indien je beschikt over een SSL-certificaat. Wanneer je niet in het bezit bent van een SSL-certificaat staan er onder aan deze handleiding de nodige instellingen om jouw mailaccount zonder SSL in te stellen.. Wees er wel bewust van dat mailen zonder SSL niet veilig is. Indien gewenst kan je hier een SSL-certificaat aanschaffen.

Voor je kan beginnen met het instellen van jouw mailaccount in Outlook, is het van belang dat je via cPanel of DirectAdmin eerst zelf het mailaccount aanmaakt. Vervolgens kun je onderstaande stappen volgen om het account in Outlook correct in te stellen.

Account instellen
Stap 1: Account instellen in Outlook:

1. Klik in Outlook linksboven in op Bestand, en vervolgens op Accountinstellingen > Accountinstellingen.

E-mail-instellen-in-Outlook-2010-â-DirectAdmin-en-cPanel-1.png (703Ã438)

2. Klik in het Accountinstellingen menu op Nieuw om de wizard te starten en te beginnen met het aanmaken van jouw account.

E-mail-instellen-in-Outlook-2010-â-DirectAdmin-en-cPanel-2.png (600Ã477)

Stap 2: Configuratiemenu’s doorlopen

1. In het e-mailaccount toevoegen menu, laat de bovenste keuze E-mailaccount aangevinkt staan en klik op Volgende.

E-mail-instellen-in-Outlook-2010-â-DirectAdmin-en-cPanel-3.png (600Ã131)

2. Vink Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren aan en klik weer op Volgende.

E-mail-instellen-in-Outlook-2010-â-DirectAdmin-en-cPanel-4.png (600Ã404)
Stap 3: Accountgegevens invullen

1. Je komt uit op de pagina Instellingen voor internet e-mail. Hier moeten een aantal gegevens worden ingevuld:

Gebruikersgegevens

Bij Naam: jouw eigen naam. Dit zal bij de ontvanger van jouw mails getoond worden.
Bij E-mailadres: het aangemaakt e-mailadres

Servergegevens

Bij Type account: IMAP
Bij Server voor inkomende e-mail: jouwwebsitenaam.nl (zonder www)
Bij Server voor uitgaande e-mail (SMTP): jouwwebsitenaam.nl (zonder www)
Als jouw domeinnaam www.voorbeeld.nl is, vul je hier dus alleen “voorbeeld.nl” in.

Aanmeldingsgegevens

Bij Gebruikersnaam: het aangemaakte e-mailadres
Bij wachtwoord: het wachtwoord dat je bij het aanmaken hebt gebruikt.

E-mail-instellen-in-Outlook-2010-â-DirectAdmin-en-cPanel-5.png (600Ã404)

Stap 4: Extra outlook instellingen

1. Klik op Meer instellingen rechtsonder in het scherm.

2. Ga naar het tabblad Server voor uitgaande e-mail en vink de bovenste optie aan Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist.

E-mail-instellen-in-Outlook-2010-â-DirectAdmin-en-cPanel-6.png (357Ã93)

3. Ga naar het tabblad Geavanceerd en vul hier de volgende gegevens in:

Inkomende e-mail (IMAP): 993
Uitgaande e-mail (SMTP): 587
Kies bij beide voor de type versleutelde verbinding: TLS.

4. Klik vervolgens onderaan op OK.

E-mail-instellen-in-Outlook-2010-â-DirectAdmin-en-cPanel-7.png (472Ã463)

5. Nu zijn we weer in het oude scherm met de server- en accountgegevens. Klik hier rechtsboven op Accountinstellingen testen

6. Wanneer beide taken met succes zijn voltooid druk je op Sluiten en vervolgens op Volgende en Voltooien. Jouw mail in nu ingesteld voor Outlook 2010.

Accountinstellingen testen

Als je geen gebruik maakt van SSL

Als je geen gebruik wilt of kunt maken van SSL, dan kun je onder Meer Instellingen, bij het tabblad Geavanceerd de volgende instellingen gebruiken:

Inkomende e-mail:

Server: jouwdomeinnaam.nl
Poort: 143
Versleutelingsmethode: Geen

Uitgaande e-mail:

Server: jouwdomeinnaam.nl
Poort: 2525
Versleutelingsmethode: Geen

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee

Powered by Help Desk Software HESK, in partnership with SysAid Technologies